Könyvek amik mások mint a többi

Könyvek amik mások mint a többi

Egy rendhagyó regény, amely felnyitja a szemünket

Merész állításokat tesz Adam Brown új regénye: "A képlet"

2023. március 28. - Mármindennicknévfoglalvoltezértválasztottamezt

adam brown a kepletAdam Brown: A képlet

Készen állsz farkasszemet nézni a politika és a pénzügyi világ aljasságaival? Tisztában vagy mindazon vérre menő változásokkal, amelyek napjaink gazdasági válságával és a technológiai fejlődéssel karöltve járnak? Készen állsz feltenni a fajsúlyos kérdéseket, még akkor is, ha tudod, hogy a válasz megrázó lesz? A bátrak előtt hatalmas titkok tárulhatnak fel, ha elolvassák Adam Brown új regényét, melyben a képzelet és valóság lélegzetelállító elegye tárul elénk.

A képlet című könyvben egy szabadságszerető kutatómérnök és csapatának viszontagságait követhetjük nyomon a bankok és a politika becstelen világában. A hősök szembeszállnak az összeomló világrend hozadékaival, és még tovább menve – egy rejtélyes képlet segítségével – egyenesen létünk értelmét és a világ titkait fedik fel. A kód című könyv szerzőjének új regénye bemutatja, mi várhat ránk a jelenlegi világrend összeomlását követően, miközben válaszokat keres létezésünk és a világ legfontosabb kérdéseire. Leleplezi a bankoligarchia, a multik és a pénzügyi világ aljasságait és az átlagembereket kifosztó módszereit, de mindeközben ellensúlyként létezésünk értelmére is rávilágít.

Thomas Freeman egy kutatómérnök, a kvantumfizika megszállottja, aki bár kitűnő elme, olyan területen végez kutatást, amely a hatalmi elit érdekeivel ütközik. Belekeveredik egy gyilkossági ügybe, a kutatását felfüggesztik, majd belekóstól a Wall street fényűző világába. Tapasztalatai hamar elvezetik a felismeréshez, hogy az egész pénzügyi rendszer nem más, mint egy óriási piramisjáték, amely összeomlani készül. Megkezdődik a versenyfutás az idővel, miközben a főhős eredeti tervéről sem akar lemondani, így ellenségei kereszttüzébe kerül, s az új világrend is egyre elviselhetetlenebb számára. Mindeközben barátja, egy bogaras matematikus, aki az Isten ujjlenyomatának is nevezett fraktálok és Mandelbrot-halmazok megszállottja, kutatása során felfedez egy képletet, amelyet számítógépen ábrázolva egyszerűsége ellenére is mindet leír az univerzumról, anyagi világunkról és hitünkről. S hogy a regény végére összeérő szálak meghozzák-e a végső megoldást, sikerül-e Thomasnak véghezvinni tervét és megkaphatjuk-e a válaszokat a kérdéseinkre, csakis az olvasó számára derül ki.

Adam Brown regényei azokat a legégetőbb kérdéseket gyűjtik csokorba, amelyeket a ma embere nap mint nap kényszerül feltenni magának – és addig nem is engedik szabadon olvasójukat, amíg válaszokat nem talál e húsbavágó kérdésekre. Mindezt a szerző, az általa feltárt félelmetes világképet izgalmas és fordulatos fiktív kalandregény keretei közt tárja az olvasók elé. Regényei zavarba ejtően feszegetik képzelet és valóság határait, ám a következtetések levonását és a kérdések megválaszolását meghagyja az olvasónak. Már csak egy kérdés marad: vagyunk-e elég bátrak belevágni ebbe a sokszor rémisztő, de végső soron megvilágosító erejű utazásba?

Akit érdekel a könyv beleolvashat a kiadó weboldalán itt: http://bbs.hu/?page=konyveink&konyv=176 vagy itt: https://shop.bbs.hu/index.php/termekek/a-k%C3%A9plet-adam-brown
Érdemes rászánni pár percet, mert mind kalandregénynek, mind ismeretterjesztő műnek tökéletes!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tobbminegykonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr8818082416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anita Szabo 2023.03.28. 11:08:04

Elsők közt szereztem meg, szuper könyv, mindenkinek ajánlom, bár a vége nem az volt, amire számítottam, de ez benne a csavar. Sajnos pont azok nem fogják elolvasni, akiknek kellene.
süti beállítások módosítása